De buren van Hèlène

Tiengemeten biedt veel meer dan pannenkoeken. Zoals 1000 hectare ongerepte natuur, een herberg en camping op de oostpunt van het eiland, een natuurspeeltuin, twee musea, een bezoekerscentrum, huifkartochten en rondvaarten.

Eten en drinken, overnachten en dagtochten

Herberg Tiengemeten op de oostpunt van het eiland. Daar is ook de camping van Tiengemeten. De herberg biedt tevens dagtochten aan voor groepen.

Rondritten en rondvaarten

• Stal De Hitsaert laat tientallen Zeeuwse paarden en koeien op Tiengemeten grazen. Boer Piet of boer Ben vertellen tijdens de rondritten met de huifkar over het eilandleven vroeger en nu.

De Hoeksche Vaart vaart met groepen rond het eiland, naar Willemstad of naar andere havens aan het Haringvliet. Schipper Huib Bijl is 50 jaar de veerman van Tiengemeten. Hij kent water rondom het eiland dus als geen ander.

Musea

Landbouwmuseum Tiengemeten in de Helenehoeve herbergt een keur aan landbouwerktuigen uit de periode 1920-1955. Voor kinderen is er een opdrachtentocht.

• Tekenaar-kunstschilder Rien Poortvliet (1932-1995) wordt in herinnering gehouden met een prachtig museum. Het museum heeft een speciale kabouterzolder voor kinderen.

Informatie over Tiengemeten

• Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten geeft informatie over de natuur op het eiland. Het centrum is van 1 april tot 1 november geopend van dinsdag t/m zondag van 10.15 tot 16.30 uur.